flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Калинівський районний суд пропонує організацію та проведення "Днів відкритих дверей", "Уроку правового виховання" та "Уроку справедливості".

29 грудня 2023, 11:09

З метою підвищення рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством пропонуємо спільну організацію «Уроку правового виховання» для  учнів  старших класів загальноосвітніх шкіл Калинівського району, на якому працівники суду розкажуть дітям про свої професійні обов’язки, щоденну діяльність, судовий процес та ознайомлять їх із  правами, які гарантовані Конституцією України та Конвенцією про права дитини.

Для учнів початкових та середніх класів пропонується проведення «Уроку справедливості» із демонстрацією мультфільму на правову тематику, спеціально створеного в Україні з допомогою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках програми «Нове правосуддя». Школярі матимуть можливість відчути себе справжніми суддями та вирішити суперечку екранізованих героїв.

Також пропонуємо спільну організацію проведення «Днів відкритих дверей у суді», де учні зможуть ознайомитись з приміщенням Калинівського районного суду Вінницької області, почути історію суду і людей, які багато років життя віддали суддівству, а також побувати слухачами у відкритих судових засіданнях у кримінальних, цивільних справах чи справах про адміністративні правопорушення.

Для узгодження наданих пропозицій та обговорення організаційних питань просимо повідомити про бажання співпраці зручним способом:

  • на електронну адресу суду: inbox@kl.vn.court.gov.ua;
  • за телефоном: (04333) 4 09 99 - Дудар Анатолій Андрійович;
  • за адресою: 22400, Вінницька обл., Хмільницький р-н., м. Калинівка, вул. В. Нестерчука, 70.