flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання щодо дій при виникненні надзвичайних ситуацій та надання домедичної допомоги

31 березня 2023, 10:28

31 березня 2023 року у приміщенні Калинівського районного суду Вінницької області особовим складом ТУ ССО у Вінницькій області та провідним інспектором Калинівського районного сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області проведено навчання з працівниками апарату  суду  з питань пожежної безпеки, надання першої домедичної допомоги, діями в разі виникнення надзвичайних ситуацій, знаходження вибухонебезпечних предметів.

Співробітниками ССО продемонстровано загальні правила надання першої допомоги з урахуванням характеру отриманого потерпілим ушкодження. Серед головних факторів - вміння оцінити стан потерпілого, щоб визначити форму допомоги, якої той потребує.

Навчання  спрямоване на вивчення заходів пожежної безпеки на об’єктах та робочому місці, порядку сповіщення про пожежу, дій під час пожежі та в умовах конкретної надзвичайної ситуації, застосування первинних засобів пожежогасіння.

Також під час практичної частини продемонстрували роботу вогнегасників, розповіли про принципи їх дії та особливості будови; пояснили, як за допомогою цих первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати загорання.

Метою проведення пожежно-технічного навчання є підвищення пожежно-технічних знань працівників, більш глибоке ознайомлення з протипожежними заходами та діями в разі виникнення пожежі; напрацювання навичок з використання наявних засобів пожежогасіння та вжиття заходів  щодо недопущення  виникнення  пожеж, надання в разі потреби якісної домедичної допомоги.