flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Свято вишиванки - Єднає українців!

20 травня 2021, 15:21

20 травня 2021 року весь світ святкує День вишиванки, свято, присвячене українській національній культурі і традиціям. У цей день, який щороку відзначається у третій четвер травня, працівники апарату та судді Калинівського районного суду Вінницької області охоче підтримали українські національні традиції вдягнувши вишиванки.

День вишиванки –  національне свято, покликане об’єднати українців, повернути кожному з нас відчуття  тісного зв’язку  зі своєю історією і своїм корінням. Адже українська вишиванка вже давно стала  не лише модним одягом, що користується попитом в усьому світі, це  – наш національний код, який зберігає споконвічні мрії українців про волю, щастя, мир.

Вишиванка – неповторний витвір мистецтва нашого народу – з’явився в українській культурі з давніх-давен. За роки  Незалежності вона стала  національним символом свободи та самоідентифікації українців, без якого не обходиться жодна знакова державна подія. Зокрема, і всеукраїнське свято вишиванки, що набуло статус міжнародного – до нього приєдналося понад 50 країн світу, серед яких Польща, Угорщина, Румунія, Італія, Чехія, Прибалтика та інші.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.

Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді.