flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено оперативну нараду за результатами оцінювання роботи суду

20 серпня 2012, 11:15
20 серпня 2012 року проведено оперативну нараду з працівниками апарату Калинівського районного суду Вінницької області.
 
Порядок денний:
 
1.       Про проведення моніторингу стану незалежності суддів в Україні - 2012.
        Інформація: консультанта суду Сураєвої М.В.
 
Слухали:
 
Консультант суду Сураєва М.В., оголосила, що на  виконання рішення Ради суддів України від 9 липня 2012 року № 34 щодо проведення  моніторингу стану незалежності суддів в Україні - 2012, Калинівським районним судом Вінницької області 15 серпня 2012 року було проведено опитування громадян – відвідувачів суду. Про дату, час і місце проведення моніторингу було повідомлено відвідувачів суду оголошенням, яке було розміщено на дошці оголошень в приміщенні суду.
Під час проведення Моніторингу стану незалежності суддів в Україні – 2012, громадянам було запропоновано заповнити анкету, що складалася з 6 запитань. Зокрема, відвідувачам суду потрібно було оцінити:
- зручність умов перебування громадян у суді (достатність та зручність місць для очікування, оформлення документів, зручність ознайомлення з матеріалами справи та підготовки до судового слухання; чистота приміщень суду; можливість користування туалетами тощо);
- повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду (наявність інформаційних стендів, зразків документів, порядку сплати судового збору; зрозумілість інформації щодо місця та часу проведення судових засідань; наявність інформації в Інтернеті тощо);
- ефективність організації роботи суду (дотримання строків та процедур розгляду справ; вчасність, з урахуванням поштових послуг, надіслання судом повідомлень про розгляд справ; обґрунтованість перенесення судових засідань; додержання графіків судових засідань щодо часу слухання справ тощо).
Окрім того, громадяни мали вказати, чи ставляться судді та працівники апарату суду до відвідувачів суду коректно та ввічливо і чи суд при розгляді їх справи був незалежним та неупередженим (був забезпечений справедливий судовий розгляд).
 
Результати проведеного Моніторингу стану незалежності суддів в Україні – 2012 свідчать, що громадяни належно оцінили діяльність Калинівського районного суду.
Так, 97,5% респондентів вказали, що судді та працівники апарату суду ставляться до відвідувачів коректно та ввічливо.
 Зручність перебування у суді більшість відвідувачів оцінили на оцінку «добре» та «задовільно», повноту, якість, доступність інформації та ефективність організації роботи суду для відвідувачів суду більшість респондентів поставили оцінку «добре» та «відмінно».
На запитання «Чи можете Ви сказати, що суд при розгляді Вашої справи був незалежним та неупередженим та був забезпечений справедливий судовий розгляд?» більшість відвідувачів відповіли «так».
Під час опитування було опитано 24 відвідувачі суду, за підсумками опитування було встановлено, що робота суду ведеться на належному рівні, умови перебування у суді задовільні, а строки розгляду справ не порушуються.
   
                                                П О С Т А Н О В И Л И
 1. Інформацію консультанта суду прийняти до відома.
2.       Працівникам суду надалі дотримуватись своїх посадових інструкцій та правил поведінки державного службовця.
3.       Щоб уникнути непорозумінь з боку відвідувачів суду керівнику апарату розробити положення про правила поведінки відвідувачів в Калинівському районному суді.
 
Головуюча                                                                         Олексюк А.Є.
 

Секретар                                                                             Сураєва М.В.