flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту підозрюваного у скоєнні злочину передбаченого частиною 2 статті 15 (замах на злочин) та частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального Кодексу України.

11 серпня 2020, 10:46

 10 серпня слідча суддя Ставнійчук Світлана задовольнила клопотання слідчого Калинівського відділення поліції  про обрання запобіжного заходу, 48-річному жителю м. Калинівки, підозрюваному у скоєнні злочину, передбаченого  частиною 2 статті 15 (замах на злочин) та частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального Кодексу України та обрала запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк до 60 днів без можливості внесення застави.

            За версією слідства, 48-річний мешканець м.Калинівки розпиваючи спиртні напої з своєю дружиною, на ґрунті ревнощів, які мали місце у минулому, вступив у словесну перепалку  із останньою, тоді ж здійснив свої протиправні умисні дії, а саме облив спиртом одяг та голову дружини, а потім підпалив. Потерпілу  доставлено до реанімаційного відділення Калинівської ЦРЛ  із попереднім діагнозом «термічні опіки голови тулуба  та кінцівок на загальній площі 80% тіла».

Сторона обвинувачення доводила у судовому засіданні, що підозрюваний на момент скоєння злочину був у стані алкогольного сп’яніння, негативно характеризується за місцем проживання та не має міцних соціальних зв’язків. Крім того, прокурор та слідчий заперечували проти обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, оскільки підозрюваний може знищити, приховати чи спотворити докази, адже злочин відбувся у його кавртирі, а також, враховуючи тяжкість злочину, у якому підозрюють чоловіка.

Захисник просив врахувати  обставини справи, а також те, що обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів не може запобігти усім ризикам , передбаченим ст. 177 Кримінально -процесуального Кодексу ( мета і підстави застосування запобіжних заходів).

Беручи до уваги викладені обставини, слідча суддя Світлана Ставнійчук врахувала тяжкість злочину, в якому підозрюється чоловік, стан здоров’я, негативну характеристику за місцем проживання, перебування підозрюваного у стані алкогольного сп’яніння  та наявність ризиків (можливість підозрюваного впливати на свідків, приховувати докази,переховуватись чи вчиняти інший злочин) та задовольнила клопотання слідчого Калинівського відділення поліції.

 

Прес-служба Калинівського районного суду